3xTOP Časovka na Lysou horu - 4.8.2024, Papežov - výsledky, fotky

06.08.2024 18:48

Termín letošní časovky 3xTOP Lysá Hora připadl na neděli 4. srpna. Na rozdíl od loňského propršeného a chladného počasí nás letos vítaly příjemné letní podmínky. Na startu v Papežově bylo teplíčko, na vrcholu občas pofukoval větřík, jinak bylo fajn a udělal se docela dobrý výhled, i když bylo částečně pod mrakem a na obzoru lehce zakaleno.

Organizátoři z klubu 3xTOP.cz zvolili startovní interval 20 vteřin, na startu to tedy rychle odsýpalo. Startoval jsem s číslem devět hned zkraje závodu a těch 8,5 km s převýšením 710 m mě jako obvykle dalo pekelně zabrat. Sice jsem pozitivně kvitoval, že ty velké díry v asfaltu v druhé polovině stoupání jsou záplatované, ale na kopci se pohybovalo hodně turistů a tak bylo nutné dávat velký pozor. Především těsně pod vrcholem a v cílovém prostoru byl děsný mumraj. Ve finále jsem ale přece jen do cíle u chaty Emila Zátorka šťastně dorazil a nikoho cestou neporazil.

Naši kategorii suverénně vyhrál Mirek DYKA v čase 32:50. Druhé místo obsadil Ivoš Odvárka s časem 33:06, já jsem uhájil třetí místo časem 33:33 jen o čtyři vteřiny před čtvrtým Romanem Kozubíkem. Letos to bylo v naší kategorii našlapané, první čtyři jsme se vešli do jedné minuty. Celkem bylo klasifikováno 88 závodníků, zhruba dvakrát větší účast než na propršeném loňském ročníku. Nejlepší výsledek dne zajel Ondřej FIERLA skvělým časem 28:12! Všem soupeřům velká gratulace!

Náš tým byl zase vidět a naše účast byla korunovaná parádními výsledky. Petr Blaťák a Olda Míček vyhráli své kategorie. Pepa Martinák a Laďa Toman brali druhá místa ve svých kategoriích. Jirka Pekarčík byl třetí. Všem kolegům z týmu ještě jednou velká gratulace!

Poděkování Mirkovi za doprovod a fotky ze startu. Poděkování Klubu 3xTOP.cz za skvělý podnik.

Výsledkový servis:

Další odkazy na stránce závodu: www.3xTOP.cz

Na stránkách Cyklokramo bude určitě také report a fotky od Tomáše Dohnala.

Zpět